Over

Ik ben Mirjam Hopman Cuppen, visual designer – beeldend vormgeefster. Ik ben opgeleid als Keramisch Vormgeefster op de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ‘s-Hertogenbosch.

Mijn kunst is een zoektocht naar een gevoelde schoonheid en een ontdekkingsreis van allerlei vaardigheden en technieken.

Ik heb mij vooral gericht op het maken van keramische en figuratieve (bronzen) beelden en reliëf schilderijen op linnen, papier en hout.

Door elementen, historische beelden, vondsten, symbolen en plattegronden te integreren in mijn werk ontstaat een bloeiende kruisbestuiving.

Kunstenares Mirjam Hopman

Ik probeer in mijn ontwikkeling als kunstenaar voortdurend nieuwe accenten te leggen, omdat ik geïnspireerd blijf door de cultuur en de natuur.

Als veelzijdig kunstenaar probeer ik mijn passie en gedrevenheid over te brengen op anderen.

Mijn Stijl

bronzen beelden

Mijn hele leven staat in het teken van de kunst.

Om afwisseling, tegenstelling en relativering in mijn werk te behouden, werk ik aan figuratieve (bronzen) beelden en reliëf schilderijen tegelijk.

Ieder ontwerp bevat segmenten van eerdere werkstukken en een veelheid aan materialen.

Hierdoor ontstaat een vormentaal die steeds weer nieuwe inzichten verschaft en ervoor zorgt dat nieuwe creaties ontstaan.

Mijn werk is een synthese/kruising tussen vorm en gedachte, tussen traditie en ongekunstelde vernieuwing, tussen herkenbaarheid en mysterie, tussen weergave en verbeelding.

Intuïtief en spontaan probeer ik met een fijngevoelige symboliek uitstraling aan elke sculptuur te geven.

Mijn stijl kenmerkt zich als intuïtief, vrouwelijk, krachtig, verhalend en esthetisch.

Bronzen Beelden

Na jarenlang keramische beelden gemaakt te hebben ben ik me nog verder gaan verdiepen in mijn kennis en kunde van het driedimensionale.

Ik ontdekte een fascinatie voor figuratieve beelden. Mijn beelden balanceren, lijken te zweven en trotseren de zwaartekracht.

De door schoonheid gedreven composities nemen bezit van de ruimte en geven een gevoel van vrijheid door hun luchtige, speelse verschijning.

De fascinerende en met technische vaardigheden opgebouwde sculpturen krijgen onder mijn handen de serene weergave van frisse, ranke en beeldschone figuren met een natuurlijke schoonheid.

Met precisie, oog voor detail en nuances, zorgen mijn beelden ervoor dat in het zonlicht mooie patronen van licht en schaduw samenvallen. 

Bronzen BeeldenMirjam Hopman

Mijn persoonlijke handtekening kenmerkt zich door het vertellen van afgebeelde verhalen. Deze vertellen van de intermenselijke relaties, zowel het persoonlijke als algemene. Op gevoelsmatige wijze boetseer ik een sculptuur en geef duiding aan wat mij heeft geraakt.

Met de juiste vorm, balans en harmonie probeer ik mijn gedachtegoed over te brengen.

Als gemotiveerd en gedreven kunstenaar heb ik oog voor de klassieke schoonheid van het menselijk lichaam, zowel man als vrouw probeer ik met karakteristieke eigenschappen uit te beelden.

Mijn beelden worden afgegoten in een hoogwaardige kwaliteit brons.

Neem voor vragen of meer informatie omtrent cursussen en/of workshops vrijblijvend contact op met mij via de contact pagina.