Bronzen Beelden

Na jarenlang keramische beelden gemaakt te hebben ben ik me nog verder gaan verdiepen in mijn kennis en kunde van het driedimensionale.

Ik ontdekte een fascinatie voor figuratieve beelden. Mijn beelden balanceren, lijken te zweven en trotseren de zwaartekracht.

De door schoonheid gedreven composities nemen bezit van de ruimte en geven een gevoel van vrijheid door hun luchtige, speelse verschijning.

De fascinerende en met technische vaardigheden opgebouwde sculpturen krijgen onder mijn handen de serene weergave van frisse, ranke en beeldschone figuren met een natuurlijke schoonheid.

Met precisie, oog voor detail en nuances, zorgen mijn beelden ervoor dat in het zonlicht mooie patronen van licht en schaduw samenvallen. 

Bronzen Beelden
Mirjam Hopman

Mijn persoonlijke handtekening kenmerkt zich door het vertellen van afgebeelde verhalen. Deze vertellen van de intermenselijke relaties, zowel het persoonlijke als algemene. Op gevoelsmatige wijze boetseer ik een sculptuur en geef duiding aan wat mij heeft geraakt.

Met de juiste vorm, balans en harmonie probeer ik mijn gedachtegoed over te brengen.

Als gemotiveerd en gedreven kunstenaar heb ik oog voor de klassieke schoonheid van het menselijk lichaam, zowel man als vrouw probeer ik met karakteristieke eigenschappen uit te beelden.

Mijn beelden worden afgegoten in een hoogwaardige kwaliteit brons.

Neem voor vragen of meer informatie omtrent cursussen en/of workshops vrijblijvend contact op met mij via de contact pagina.